Sd Kfz 10/5 (Demag D7) Arnhem 1944

Een forum waar U on-line Uw modellen van militaire voertuigen en diorama's kunt tentoonstellen.

Moderators: Richard Cramer, Richard Polderman, Rob Plas, Jan Peters, Marc van Etten

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Vincent Thelosen
Berichten: 877
Lid geworden op: 25 mar, 2004 12:41
Locatie: Overasselt

Sd Kfz 10/5 (Demag D7) Arnhem 1944

Bericht door Vincent Thelosen » 8 jul, 2018 9:09

Hi all,

Na een 'korte' break van 11 jaar ga ik dit model toch maar eens afronden :mrgreen: Zie het oude modellen forum. Setting wordt Arnhem 44, wederom ihkv 75 jaar Market Garden volgend jaar. Wordt een klein diorama, gebaseerd op de bekende foto's van dit voertuig o.a. in boek van Marcel Zwarts te vinden. Ik heb trouwens ontdekt dat er ook een sd Kfz 10 met Flak in Arnhem is ingezet. Verder ga ik misschien nog een Panther van Kampfgruppe Walther maken of een Panzer die tussen Arnhem en Nijmegen actie zag, maar eerst dehuidige twee projecten maar finishen :mrgreen:

Idee is om het voertuig uit te beelden tijdens gevechtspauze met een bemanningslid en een Grenadier, die twee gevangen genomen Red Devils bewaakt. Een ervan is gewond aan zijn been en rust tegen het voertuig, terwijl hij door hospik wordt gebruikt. Alle benodigde kits heb ik gelukkig binnen, met dank aan Marc Brandes en Evert Dekkers. Dat waren de PE set van Eduard en een paar Dragon figuren uit de Wiking Recoinaissance set. Nu nog de twee red devils scoren (hebben ze eergisteren gedaan maar dan anders :mrgreen: ) dat zal minder lastig zijn. Dit is namelijk een recentere kit van MB die nog goed verkrijgbaar is. Verder heb ik de Friul tracks, dus komt goed.

Afbeelding

De Flak heb ik recent gemaakt. Bijna af, nog wat verfijningen aanbrengen. De Tristar en Dragon versies zullen beter zijn, maar met wat scratchen kun je van de Italeri versie ook een mooi model maken. De prominente gietnaad op het onderstel had ik in al mijn ijver weggehaald. Die kun je echter beter laten zitten, omdat hier een lasnaad zat. Dus achteraf weer aangebracht met wat dunne plastic strip. De hulzenvanger is zelf gemaakt van vooral messing draad en wat plastic. Zal wel moeten, want de bestaande PE sets hiervoor kloppen niet, vooral niet vwb het gaas. De platen heb ik uitgedund door te schuren. Eerst heel grof schuurpapier, daarna fijn schuurpapier om het te egaliseren. De weg geschuurde delen heb ik vervolgens gemaakt van o.a. papier. De plaat voor de schutter is zelf gemaakt. Deze zit nog niet correct. Verder heb ik ondertussen nog een zg. Schwebekreisvisier gemaakt, die ontbrak. Hiervoor heb ik o.a. de ongebruikte vuurmond gebruikt, die de tapse vorm heeft :mrgreen: Staat niet op de foto, volgt nog. De Italeri PE bevat nog een aantal delen die ik ook zal gebruiken, maar merendeel niet. Heb deze vooral gekocht voor de roosters. Als iemand de deels gebruikte set wil overnemen hoor ik het graag

Afbeelding

Het dashboard na montage. Wat nog moet gebeuren is het detailleren van de transmissie in het midden. Het passen van het dashboard was niet zomaar gedaan en hij zit nog iets schuin. Of beter gezegd de bevestigingspunten van het raam zo ontdekte ik. Dit is de bekende en beruchte pasvorm van Italeri :mrgreen: Hier zal straks niet veel van te zien zijn, omdat er een canvas doek omheen komt. Camoufleren dus ;) De meters zijn van Archer en erg prominent en belangrijk. Het glas is gemaakt met een paar drupjes still water van Vallejo. Nu nog de transmissie verder verfijnen met een paar slangen en stangen. Interieur is grotendeels al geverfd, rest volgt nog.
The devil is in the detail!
jan coen wijnstok
Berichten: 284
Lid geworden op: 22 feb, 2004 10:02
Locatie: groningen

Re: Sd Kfz 10/5 (Demag D7) Arnhem 1944

Bericht door jan coen wijnstok » 11 jul, 2018 11:11

Hoi Vincent,

Leuk om deze weer eens te zien. Die van mij staat ook al weer een hele tijd op voltooiing te wachten, zoals wel meer modellen. Ik heb er een gepantserde cabine voor gebouwd. Hoe heb jij die veel te grote aandrijfwielen opgelost? Ik heb een oude Tamiya Greif geplunderd.

Veel plezier met bouwen,

jan Coen
Gebruikersavatar
Vincent Thelosen
Berichten: 877
Lid geworden op: 25 mar, 2004 12:41
Locatie: Overasselt

Re: Sd Kfz 10/5 (Demag D7) Arnhem 1944

Bericht door Vincent Thelosen » 12 jul, 2018 9:07

Hi Jan Coen,

Ja hij is nou een heel eind. Gisteren de Flak een heel eind afgerond, nog paar kleine dingetjes doen, evenals de hekjes met de roosters. Ook de figuren heb ik al een heel eind af. Voor de aandrijfwielen heb ik de Friul set. Ook omdat de rupsen vervangen moeten worden. Daar zal ik de komende tijd eens mee beginnen.

Mvg,

Vincent
The devil is in the detail!
Plaats reactie