Foto's plaatsen op dit forum.

Een forum waar U on-line Uw modellen van militaire voertuigen en diorama's kunt tentoonstellen.

Moderators: Richard Cramer, Jakko Westerbeke, Richard Polderman, Jan Peters

Gesloten
Gebruikersavatar
Rob Plas
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2417
Lid geworden op: 13 feb 2004 23:41
Locatie: Halsteren
Contacteer:

Foto's plaatsen op dit forum.

Bericht door Rob Plas » 20 sep 2007 07:59

Het onderstaande artikel met afbeeldingen met toestemming van webmaster als auteur overgenomen van het BMW GS Forum
Het voorbeeld gebruikt Imageshack, maar er zijn meer mogelijkheden, vergeet vooral niet dat je bij je internet account waarschijnlijk ook 25MB of meer opslagruimte gekregen hebt...


Hoe zet je een foto op het forum?

In dit document staat een stap-voor-stap handleiding over het plaatsten van foto’s op een forum. Hierbij zullen ook enkele tips worden beschreven en er wordt alleen gebruik gemaakt van ‘onmiddelijk klaar’ gratis diensten op internet waar je de foto’s kunt opslaan voor gebruik in het forum.


1. De foto klaarmaken.

Het zal misschien verbazen dat ik hiermee begin, veel mensen menen dat het toch zo vanzelf sprekend is; “je hebt een foto en die wil je gewoon in het bericht zien!” Maar ja, ik voeg er toch maar even aan toe: 1) zorg ervoor dat het onderwerp van de foto past bij het onderwerp van je bericht. En 2) Belangrijk: let op dat de afmetingen van de foto passen bij het forum. In de praktijk is een foto van maximaal 640x480 een prima afmeting die bij de meeste lezers van het forum nog wel netjes op het beeldscherm past.

Ik zal er in dit voorbeeld van uit gaan dat we op onze eigen pc een foto hebben staan in een map (of directory) op de “C”-drive: C:\fotos\forum_foto.jpg.

Hier is de foto alvast:
Afbeelding


2. Foto op internet opslaan (dit is nog niet op het forum!)

Op het forum kun je geen foto’s opslaan, daar kun je alleen tekst opslaan. Maar in de tekst van je bericht kun je wel een code opnemen waarmee je een link legt naar de foto die je ergens op internet kunt opslaan.

In dit voorbeeld zal ik gebruik maken van de service van “ImageShack”. Open in je browser de link: http://imageshack.us/ waar je je foto kunt plaatsen. Je zult (ongeveer) volgende pagina aantreffen:
Afbeelding

Gebruik de knop “Browse…”. In het scherm dat nu verschijnt kun je de foto op je eigen pc (C:\fotos\forum_foto.jpg) opzoeken:
Afbeelding

Klik op de knop: “Open” waarna je in de website van ImageShack ziet dat het pad naar je foto is overgenomen (je kunt ook het pad naar je foto zelf intypen). Hieronder zie je een voorbeeld.
Afbeelding

Inmiddels heeft ImageShack haar service uitgebreid, het is nu mogelijk om meteen de foto een passende maat te geven ("Resize Image"). Om van die service gebruik te maken is het zeer belangrijk om op twee zaken te letten: 1) Kies een passende resolutie, en 2) Activeer de optie "Resize Image" (!) Hieronder kun je zien wat hiermee bedoeld wordt:
Afbeelding

Klik nu op de knop: “host it!”, waarna je system zal beginnen om de foto naar de server van ImageShack te kopiëren. Als dat process klaar is zul je ongeveer het volgende resultaat krijgen:
Afbeelding
Let op: schuif in deze pagina naar de onderkant van deze pagina en zoek naar de volgende regels:
Afbeelding
De regel: “Direct link to image” is de belangrijkste. (Als je kiest voor de regel "Thumbnail for forums (1)" krijg je alleen een kleine foto in je forum-bericht te zien met hieronder een typisch zwart balkje waarin de afmetingen van het plaatje staan afgebeeld)

De tekst in het kader dat links naast “Direct link to image” staat bevat de code die je nodig hebt om een link naar deze foto te laten verwijzen in de tekst op het forum. Zodra je met je muis in het kader klikt, zal de hele tekst in een selectie vak komen te staan. Klik hierop met je rechter muistoets en kies voor: “Kopiëren”.


3. Het bericht op het forum.

Wissel nu naar de pagina van het forum waarin je de tekst van je bericht bent aan het typen. Hierin kun je nu de foto plaatsen door op de gewenste plaats in de tekst een regel vrij te maken en hierin de code te plakken.
Afbeelding

Je bent er nu bijna! Met deze regel zal op het forum echter alleen de letterlijke tekst zichtbaar zijn en niet de afbeelding. Hiervoor moet de regel nog een klein beetje worden aangepast. Zet vóór de regel Afbeelding, zodat je bericht als volgt uit ziet:
Afbeelding

Klik voor de zekerheid nog even op “Voorbeeld”, en als alles goed is verlopen zou je de foto in het bericht moeten kunnen zien:
Afbeelding

Uitbreiding naar aanleiding van vragen in dit draadje:
Zwerver schreef:[offtopic mode=aan]

Foto's naast elkaar :

Code: Selecteer alles


[img]link naar je 1e foto[/img] [img]link naar je 2e foto[/img]


Foto aanklikbaar om te openen in groter formaat:

Code: Selecteer alles


[url=link naar foto in groot formaat][img]link naar je 1e foto[/img][/url]

[offtopic mode=uit]
That's all folks!
Rob Plas
Webmaster Twenot
Huisregels Forum

Afbeelding
Gesloten