Sd Kfz 10/5 (Demag D7) Arnhem 1944

Een forum waar U on-line Uw modellen van militaire voertuigen en diorama's kunt tentoonstellen.

Moderators: Richard Cramer, Alex van de Wetering, Jan Peters, Jakko Westerbeke, Richard Polderman

Gebruikersavatar
Vincent Thelosen
Berichten: 1010
Lid geworden op: 25 mar 2004 12:41
Locatie: Overasselt

Sd Kfz 10/5 (Demag D7) Arnhem 1944

Bericht door Vincent Thelosen » 08 jul 2018 09:09

Hi all,

Na een 'korte' break van 11 jaar ga ik dit model toch maar eens afronden :mrgreen: Zie het oude modellen forum. Setting wordt Arnhem 44, wederom ihkv 75 jaar Market Garden volgend jaar. Wordt een klein diorama, gebaseerd op de bekende foto's van dit voertuig o.a. in boek van Marcel Zwarts te vinden. Ik heb trouwens ontdekt dat er ook een sd Kfz 10 met Flak in Arnhem is ingezet. Verder ga ik misschien nog een Panther van Kampfgruppe Walther maken of een Panzer die tussen Arnhem en Nijmegen actie zag, maar eerst dehuidige twee projecten maar finishen :mrgreen:

Idee is om het voertuig uit te beelden tijdens gevechtspauze met een bemanningslid en een Grenadier, die twee gevangen genomen Red Devils bewaakt. Een ervan is gewond aan zijn been en rust tegen het voertuig, terwijl hij door hospik wordt gebruikt. Alle benodigde kits heb ik gelukkig binnen, met dank aan Marc Brandes en Evert Dekkers. Dat waren de PE set van Eduard en een paar Dragon figuren uit de Wiking Recoinaissance set. Nu nog de twee red devils scoren (hebben ze eergisteren gedaan maar dan anders :mrgreen: ) dat zal minder lastig zijn. Dit is namelijk een recentere kit van MB die nog goed verkrijgbaar is. Verder heb ik de Friul tracks, dus komt goed.

Afbeelding

De Flak heb ik recent gemaakt. Bijna af, nog wat verfijningen aanbrengen. De Tristar en Dragon versies zullen beter zijn, maar met wat scratchen kun je van de Italeri versie ook een mooi model maken. De prominente gietnaad op het onderstel had ik in al mijn ijver weggehaald. Die kun je echter beter laten zitten, omdat hier een lasnaad zat. Dus achteraf weer aangebracht met wat dunne plastic strip. De hulzenvanger is zelf gemaakt van vooral messing draad en wat plastic. Zal wel moeten, want de bestaande PE sets hiervoor kloppen niet, vooral niet vwb het gaas. De platen heb ik uitgedund door te schuren. Eerst heel grof schuurpapier, daarna fijn schuurpapier om het te egaliseren. De weg geschuurde delen heb ik vervolgens gemaakt van o.a. papier. De plaat voor de schutter is zelf gemaakt. Deze zit nog niet correct. Verder heb ik ondertussen nog een zg. Schwebekreisvisier gemaakt, die ontbrak. Hiervoor heb ik o.a. de ongebruikte vuurmond gebruikt, die de tapse vorm heeft :mrgreen: Staat niet op de foto, volgt nog. De Italeri PE bevat nog een aantal delen die ik ook zal gebruiken, maar merendeel niet. Heb deze vooral gekocht voor de roosters. Als iemand de deels gebruikte set wil overnemen hoor ik het graag

Afbeelding

Het dashboard na montage. Wat nog moet gebeuren is het detailleren van de transmissie in het midden. Het passen van het dashboard was niet zomaar gedaan en hij zit nog iets schuin. Of beter gezegd de bevestigingspunten van het raam zo ontdekte ik. Dit is de bekende en beruchte pasvorm van Italeri :mrgreen: Hier zal straks niet veel van te zien zijn, omdat er een canvas doek omheen komt. Camoufleren dus ;) De meters zijn van Archer en erg prominent en belangrijk. Het glas is gemaakt met een paar drupjes still water van Vallejo. Nu nog de transmissie verder verfijnen met een paar slangen en stangen. Interieur is grotendeels al geverfd, rest volgt nog.
The devil is in the detail!
jan coen wijnstok
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 feb 2004 10:02
Locatie: groningen

Re: Sd Kfz 10/5 (Demag D7) Arnhem 1944

Bericht door jan coen wijnstok » 11 jul 2018 11:11

Hoi Vincent,

Leuk om deze weer eens te zien. Die van mij staat ook al weer een hele tijd op voltooiing te wachten, zoals wel meer modellen. Ik heb er een gepantserde cabine voor gebouwd. Hoe heb jij die veel te grote aandrijfwielen opgelost? Ik heb een oude Tamiya Greif geplunderd.

Veel plezier met bouwen,

jan Coen
Gebruikersavatar
Vincent Thelosen
Berichten: 1010
Lid geworden op: 25 mar 2004 12:41
Locatie: Overasselt

Re: Sd Kfz 10/5 (Demag D7) Arnhem 1944

Bericht door Vincent Thelosen » 12 jul 2018 09:07

Hi Jan Coen,

Ja hij is nou een heel eind. Gisteren de Flak een heel eind afgerond, nog paar kleine dingetjes doen, evenals de hekjes met de roosters. Ook de figuren heb ik al een heel eind af. Voor de aandrijfwielen heb ik de Friul set. Ook omdat de rupsen vervangen moeten worden. Daar zal ik de komende tijd eens mee beginnen.

Mvg,

Vincent
The devil is in the detail!
Gebruikersavatar
Johannes Haspels
Site Moderator en Twenot lid
Site Moderator en Twenot lid
Berichten: 3552
Lid geworden op: 17 feb 2004 18:26
Contacteer:

Re: Sd Kfz 10/5 (Demag D7) Arnhem 1944

Bericht door Johannes Haspels » 26 jul 2018 17:05

Hai Vincent,

Hoe ver ben je met dit pareltje ?

groet Johannes
Afbeelding
Gebruikersavatar
Vincent Thelosen
Berichten: 1010
Lid geworden op: 25 mar 2004 12:41
Locatie: Overasselt

Re: Sd Kfz 10/5 (Demag D7) Arnhem 1944

Bericht door Vincent Thelosen » 26 jul 2018 18:12

Hi Johannes,

Het heeft door de hitte en vakantie op een wat lager pitje gestaan! Ik heb de afgelopen tijd wel de rupsen gemaakt en me geconcentreerd op de figuren.Het enige wat qua constructie moet gebeuren is nog wat detaillering aan de Flak, maar dat is nog geen avondje werk.

Afbeelding

Dit moet ongeveer de setting worden. Een Britse gewonde POW die bewaakt wordt door een Grenadier. In de Demag zit een bemanningslid te rusten. De beide Duitsers komen uit de Wiking Reconaissance kit. Ik was benieuwd hoe de kwaliteit zou zijn, omdat die bij wat oudere Dragon kits wat kan tegenvallen. Deze figuren zijn echter erg goed. Qua detail en pose vind ik. De linkerarm van het bemanningslid heb ik iets aangepast. Deze is opgetild in het origineel, maar nu dus rustend op zijn andere arm. De vulling heb ik gedaan met wat restjes geschraapt wit plastic en plastic lijm. Voordeel is dat het echt een geheel wordt met het omringende plastic. De grenadier krijgt een Hornet hoofdje, het bemanningslid het origineel, goede uitdrukking en kwaliteit is OK. Alle figuurtjes krijgen een sigaret. Symbool voor rust en dat (in dit geval) de POW met respect wordt behandeld. De Red Devil komt uit een Masterbox kit die ook erg goed is. De hoofdjes of preciezer de oren zijn wel een punt van aandacht, maar ook hier vind ik de poses en kwaliteit erg goed, zeker voor dit geld.Ik heb er nog over gedacht twee andere figuren uit die set te gebruiken, omdat die goed rond de gewonde passen: een reikt sigaret aan en de ander is een hospik. Deze kunnen er echter niet omheen staan omdat een van de kleppen in de weg zit en het gewoonweg te druk wordt. Bovendien oogt het zo rustiger en wordt het verhaal van de strijd is gestreden zo ook verteld. Of denk ik nog wel beter/treffender: de gewonde ongewapende Red Devil die alleen is, omringd door de zwaarbewapende Duitsers.

Afbeelding

Voor de detaillering hulp per toeval hulp gekregen: vorige week was ik aan het wielrennen en toen zag ik in mijn ooghoek een...Flak 38 (samen met een Flak 30) op een aanhanger, klaar voor transport. Deze waren gekocht door een paar verzamelaars uit München in Grave bij een handelaar . Nooit geweten, maar aan de voet van de brug zit er dus een, op een steenworp afstand waar in de oorlog ook een Flak 38 stond. Ik heb een paar foto's geschoten die een paar antwoorden gaven op een paar vragen die ik nog had, zoals o.a. waar de stelknoppen hoorden te zitten. Deze Flaks kwamen overigens uit Finland, waar er een handjevol dienst hebben gedaan. Let ook op de Graafse brug, die op de foto te zien is.

Afbeelding

Afbeelding
The devil is in the detail!
Gebruikersavatar
Vincent Thelosen
Berichten: 1010
Lid geworden op: 25 mar 2004 12:41
Locatie: Overasselt

Re: Sd Kfz 10/5 (Demag D7) Arnhem 1944

Bericht door Vincent Thelosen » 26 aug 2018 11:00

Hi all,

Naast het grote diorama met schuur, Firefly en Jeep schiet het kleinere Arnhem dio ook op. De Demag is bijna af qua constructie. Nog wat kleine delen in cabine etc. Flak zit er nog los op. Verder is die helemaal gespoten. Dit is gedaan met een mix van Life Colour en Vallejo. De verf droogde mat op, ook na toevoegen gloss van Revell. Uiteindelijk werd het wel een beetje zijdeglans, maar het schoot niet op. Uiteindelijk gewoon met gloss een laag aangebracht, wat het gewenste resultaat gaf. Geeft meer leven en is ook realistischer. Daarna groen van Life Colour en tank brown van Vallejo RUHP. In het boek van Marcel Zwarts staat een 10/5 zonder camouflage. Er zijn er nog 2 of 3 ingezet, wellicht wel met camouflage. Ik vond het in ieder geval wat levendiger, houdt het op dichterlijke vrijheid :mrgreen: Nu de details nog schilderen en natuurlijk verweren.

Verder zijn de figuurtjes ook bijna af. Ik ontdek na het aanbrengen altijd nog wel zaken die gecorrigeerd moeten worden, zoals naadjes. De ondergrond wordt eenvoudig, een stoep met kasseien en een putdeksel. Heeft iemand afbeeldingen van oude Arnhemse putdeksels? Heb er een gevonden van de voormalige gemeente Huizen, die ik als referentie ga gebruiken. Verneem graag van jullie.

Afbeelding
The devil is in the detail!
Gebruikersavatar
Johannes Haspels
Site Moderator en Twenot lid
Site Moderator en Twenot lid
Berichten: 3552
Lid geworden op: 17 feb 2004 18:26
Contacteer:

Re: Sd Kfz 10/5 (Demag D7) Arnhem 1944

Bericht door Johannes Haspels » 28 aug 2018 19:26

Dat ziet er prima uit :!:
Handig dat de tracks apart / later te verlijmen zijn tegen de hull.
Nu even doorpakken (lees : opschieten) ;)
Afbeelding
Gebruikersavatar
peter van dijk
Berichten: 3438
Lid geworden op: 17 feb 2004 19:25
Locatie: Barneveld

Re: Sd Kfz 10/5 (Demag D7) Arnhem 1944

Bericht door peter van dijk » 29 aug 2018 00:59

Waar wielrennen al niet goed voor kan zijn ;)

Ziet er goed uit allemaal !

carry on Vincent :D
"A shotgun is a good substitute for mouthwash.." (High Contrast 2017)
WIP :een 'verboden vrucht'
Gebruikersavatar
Vincent Thelosen
Berichten: 1010
Lid geworden op: 25 mar 2004 12:41
Locatie: Overasselt

Re: Sd Kfz 10/5 (Demag D7) Arnhem 1944

Bericht door Vincent Thelosen » 01 sep 2018 10:03

Heren,

Bedankt, ga de komende tijd hier vrolijk mee verder. Moet nog wel een keer met de airbrush aan den slag, want de roosters moeten nog vastgezet worden en de camouflage moet doorgetrokken worden. Niet echt spannend, zolang de airbrush meewerkt dan :mrgreen:

@ Johannes: ja is zeker handig dat deze kit echt modulair is, zeker vwb het loopwerk. In feite bestaat die uit 5 losse componenten: de 2 loopwerken, het platform, de flak en de rest.

@ Peter: ja was echt een toevalstreffer. Die handelaar heeft wel meer interessant spul overigens. Zo heeft hij het kanon voor een Nashorn die gerestaureerd wordt geleverd.

Mvg,

Vincent
The devil is in the detail!
Gebruikersavatar
Vincent Thelosen
Berichten: 1010
Lid geworden op: 25 mar 2004 12:41
Locatie: Overasselt

Re: Sd Kfz 10/5 (Demag D7) Arnhem 1944

Bericht door Vincent Thelosen » 05 mei 2019 11:47

Heren,

Ook van deze een update. Demag bijna klaar, nog wat kleine dingen aanpassen. Denk dat ik dan ondergrond verder ga maken. Het wordt wat groener en minder grauw dan het WW1 dio, zoveel is zeker! Op en om de Demag komen nog takken te liggen. Enerzijds als extra camouflage, anderzijds als gevolg van de strijd. Veel foto's tonen afgerukte takken op straat. Ik zoek verder nog 20 mm ammo kisten en passende accessoires. Hauler verkoopt een mooie set, zijn die in Nederland verkrijgbaar?

Mvg,
Vincent

Afbeelding

Afbeelding

Denk dat ik zittende figuur nog iets aanpas voor betere fit.De verlichting rust nog op een wit stukje plastic. Deze was net te kort. Een van de vele zaken die gecorrigeerd moesten worden in deze oude Italeri kit.
The devil is in the detail!
Gebruikersavatar
Vincent Thelosen
Berichten: 1010
Lid geworden op: 25 mar 2004 12:41
Locatie: Overasselt

Re: Sd Kfz 10/5 (Demag D7) Arnhem 1944

Bericht door Vincent Thelosen » 26 mei 2019 10:40

Heren,

Heb de base voor het Arnhem dio heel eind af. Ging snel wat ik al had verwacht, aangezien het straatwerk rechttoe rechtaan is. Meeste werk zal nog gaan zitten in maken struik achter hekwerk en het schilderen van de camouflage op de uniformen. Hier wat foto's van de stavaza. Ik verneem graag van jullie!

Afbeelding

Afbeelding

Roest op de stoep is echte roest. Tijdens drogen lijm heb ik hier namelijk een roestiger moker op gezet. Dat ga ik vaker doen :mrgreen: Hekwerk is deels af, andere kant moet nog gedaan worden. De punten zijn gemaakt met blad punch set. Vindt die niet zo fijn dat dikke plastic maar doel heiligt de middelen...De punten moeten nog getuned worden al ga ik ze niet allemaal even recht zetten voor de variatie.Het beton waar het hekwerk op komt oogt nog wat blauw. Dit komt omdat ik alleen een donkere wash heb aangebracht. Meestal volstaat dat voor dekking, wat meteen een mooie finish geeft. Als ik bijvoorbeeld alles had geprimed met effen grijs waren de mooie roestvlekken ook foetsie en het is niet nodig. Gaat het blauwe nog wegwerken door met verdunde witte acryplamuur een laagje aan te brengen.

Afbeelding

Broek van de para is wat glossy, wordt nog over gedaan. De Flak 38 hangt nog iets, wat waarschijnlijk komt door het gewicht van de hulzenvanger. Frame is namelijk van messing wat het een relatief zwaar onderdeel maakt. Qua aankleding ga ik tussen de Demag en hekwerk nog wat accessoires plaatsen. Olievat, jerry cans en gereedschapskist als teken dat de strijd gestreden is en er nu tijd voor het broodnodige onderhoud is. Ik zoek verder nog accessoires voor de Flak. Een Tristar kit met 20 mm kisten etc. is een mooie toevoeging, alleen niet aan te komen. Heeft iemand die toevallig? Zo ja stuur maar PB
The devil is in the detail!
Gebruikersavatar
ErikGideonse
Berichten: 667
Lid geworden op: 17 nov 2013 22:42
Locatie: Dld

Re: Sd Kfz 10/5 (Demag D7) Arnhem 1944

Bericht door ErikGideonse » 26 mei 2019 21:07

Hoi Vincent,

Gaan gestaag verder he :mrgreen:
Probeer hier eens voor de ammo https://www.modelwereld.eu/advanced_sea ... cription=1 Of anders Hauler of Eureka XL (zitten er meer in, Tristar geloof ik maar 2 kistjes...)

Leuk hekwerk 8)

Gr
Erik
Gebruikersavatar
Vincent Thelosen
Berichten: 1010
Lid geworden op: 25 mar 2004 12:41
Locatie: Overasselt

Re: Sd Kfz 10/5 (Demag D7) Arnhem 1944

Bericht door Vincent Thelosen » 27 mei 2019 08:35

Hi Erik,

OK bedankt voor het meedenken! Hauler had ik via Scalemates ook gezien, van Eureka wist ik het nog niet. Vwb hekwerk: erg leuk om te maken en niet moeilijk. Om het zo symmetrisch mogelijk te krijgen heb ik de plastic strip tussen tempex gezet om deze dus goed uit te lijnen. M.b.v. van horizontale en verticale hulplijntjes is dat te bepalen, evenals de positie van de stangen. In eerste instantie meende ik het te maken door alles zonder deze hulpmiddelen te maken, maar dan wordt het een helse klus!

Mvg,

Vincent
The devil is in the detail!
Gebruikersavatar
Vincent Thelosen
Berichten: 1010
Lid geworden op: 25 mar 2004 12:41
Locatie: Overasselt

Re: Sd Kfz 10/5 (Demag D7) Arnhem 1944

Bericht door Vincent Thelosen » 10 jun 2019 10:03

Heren,

Ben afgelopen tijd vooral bezig geweest met de figuren. Twee zijn er (denk ik) bijna af, te weten de paratrooper van MB Models en het bemanningslid uit een oude Dragon kit. Nog wat washes, verband bijwerken en gebied rond hals bemanningslid zijn nog to do. De eerste is RUDD, de tweede is aangepast. De linkerarm is aangepast zodat de linkerhand nu rust op de rechterhand. Heb nog overwogen de hoofdjes te vervangen door kunsthars exemplaren, maar volgens mij kunnen ze er wel mee door. Heb wel de oren iets verfijnd omdat die wat ruw oogden. De camouflage op de kiel van het bemanningslid is gebaseerd op een kiel die in Normandië is gevonden. Hier zitten wat blauwgrijze vlekken in, wat me wel aansprak. Het Denison pattern 1 is gebaseerd op een kiel die ik op internet vond. Dit is ook een interessant patroon, omdat de diversiteit zo groot is. De SS kiel is trouwens geschilderd met Revell emaille. De stipjes heb ik gedaan met een afgebroken cocktailprikker. Het Denison patroon heb ik met olieverf gedaan. Dit is meer een streperig patroon en met olieverf kun je beter smeren, wat ik fijner vind.

Wat rest is de Panzergrenadier die een uniform met Erbsenmuster zal dragen. Verder zag ik nog een mooie kit van Miniart, MA35148, die eigenlijk een perfecte aanvulling zou kunnen zijn. Bijvoorbeeld de Duitser die de paratrooper fouilleert. Deze zouden op het trottoir kunnen staan. Mooie is dat je dan ook een Luftwaffe soldaat kunt tonen voor meer variatie. En ik kan een ander Denison patroon tonen, zit te denken aan een kiel met meer geel en grotere vlakken waar ik een goede foto van heb. Van de andere kant denk ik dat de toevoeging van de figren dan te druk wordt en afleidt. Dus ik zit nog in dubio.

Hieronder wat foto's.

Mvg,

Vincent

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
The devil is in the detail!
Gebruikersavatar
Vincent Thelosen
Berichten: 1010
Lid geworden op: 25 mar 2004 12:41
Locatie: Overasselt

Re: Sd Kfz 10/5 (Demag D7) Arnhem 1944

Bericht door Vincent Thelosen » 13 aug 2019 11:54

Hi all,

Het schiet nu op. De base is een heel eind af, evenals de figuren. De Grenadier was nogal wat werk met het dot pattern. Deze is wat donkerder dan ik had gepland, maar deze was er ook in een donkere versie. Na het aanbrengen van de donkere wash droogde deze echter licht glanzend op. Ik kreeg het wel even benauwd, want dat moest natuurlijk gecorrigeerd worden. Gelukkig bestaat er nog zoiets als AK ultra matt, die daadwerkelijk voor een perfect matte laag zorgt. Wat nog rest is o.a. het schilderen en verweren van alle kistjes en accessoires die op de Demag en op de stoep komen te staan, foto's op de lijst en de Grenadier qua uitrusting. Verder komt er nog op de hoek voor de Demag een stuk schort te liggen van een StuG. Dan is dat hoekje ook gevuld. Ik had nog gedacht om een paar figuren op de stoep te plaatsen, maar dat leidt af voor mijn gevoel. Ik hoor het graag van jullie.

mvg

Vincent
Afbeelding

Naast takken als camouflage op de halftrack komen er ook nog takken op de straat. Door de beschietingen vlogen de takken vaak in het rond, wat ook beschreven is door ooggetuigen.

Afbeelding

Close up van dit mooie hoekje. De bodem is gemaakt van strooisel van vermalen blad, losse blaadjes van oa esdoorn en de inhoud van... een theezakje. De plant links vond ik op mijn balkon, waarschijnlijk daar gedropt door een vogel. Bedankt vogel :mrgreen:

Afbeelding

Afbeelding

De varens zijn gemaakt van laser gesneden papier, merk Fredericus Rex. Heel mooi spul en zo gemaakt. De varens krijgen nog geel blad her en der. Ook het hekwerk wordt nog verweerd. Wellicht ik ook nog een klimop tegen de zuil plak. Die moet ook nog afgewerkt worden.
The devil is in the detail!
jan coen wijnstok
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 feb 2004 10:02
Locatie: groningen

Re: Sd Kfz 10/5 (Demag D7) Arnhem 1944

Bericht door jan coen wijnstok » 15 aug 2019 11:02

Hoi Vincent,

Dat begint zijn voltooing te naderen. Ik vind die takken er overtuigend uitzien. Waar heb je die mee gemaakt?

Succes met de afwerking,

Jan Coen
Gebruikersavatar
Vincent Thelosen
Berichten: 1010
Lid geworden op: 25 mar 2004 12:41
Locatie: Overasselt

Re: Sd Kfz 10/5 (Demag D7) Arnhem 1944

Bericht door Vincent Thelosen » 15 aug 2019 13:26

Hi Jan Coen,

OK merci. Grappig dat je de takken er overtuigend uit vindt zien, want dat zijn onderdelen die ik het snelst en eenvoudigst heb gemaakt, in nog geen kwartier. Gemaakt van zeeschuim takken en strooisel, beiden van Busch (what's in a name :mrgreen: ). Zeeschuim ingespoten met haarlak, strooisel erover heen kieperen met emmer eronder en dat paar keer herhalen voor de juiste dikte, dat is het wel zo ongeveer. Ik heb het zeeschuim van te voren nog bruin gespoten, maar dat is meer persoonlijke smaak want de takjes zijn al 100% natuur. Het strooisel is een mengel van een aantal tinten voor variatie. Zelf had ik liever een struik gemaakt met blad, maar dat is zeer bewerkelijk. Had honderden blaadjes gestanst wat al veel werk was, maar die moeten dan een voor een aangebracht worden. Dat vond ik toch een brug te ver om maar eens in termen te blijven.

Mvg,

Vincent
The devil is in the detail!
Gebruikersavatar
PE-ter v. Stiph0ut
Lid van de Twenot
Lid van de Twenot
Berichten: 896
Lid geworden op: 16 sep 2006 17:07
Locatie: Rotterdam

Re: Sd Kfz 10/5 (Demag D7) Arnhem 1944

Bericht door PE-ter v. Stiph0ut » 16 aug 2019 15:47

Ik zou alleen die blauwe klem nog weghalen Vincent. Behalve dat ik niet denk dat die toen al bestonden, lijkt hij me ook niet passen qua schaal.
Verder groot compliment voor je straat en - inderdaad - de stuiken.
:wink:
There are three side-effects of acid: enhanced long-term memory, decreased short-term memory... and i forgot the third.

-- Timothy Leary
Gebruikersavatar
Vincent Thelosen
Berichten: 1010
Lid geworden op: 25 mar 2004 12:41
Locatie: Overasselt

Re: Sd Kfz 10/5 (Demag D7) Arnhem 1944

Bericht door Vincent Thelosen » 17 aug 2019 09:04

Hi Peter,

O ja, die blauwe klem is wel een dissonant in het geheel :mrgreen: Bedankt, ja zoals gezegd is het maken van de struiken zeer eenvoudig en snel te doen zoals beschreven. Heb deze methode ook niet zelf bedacht overigens ooit ergens gelezen en ik was overtuigd dat je zo mooi loofbomen en struiken kunt maken. Dus snel je naar de modelbouwshop en drogisterij voor de juiste ingrediënten :mrgreen:

Ik heb wel heel veel respect voor modelbouwers die een loofboom of een tak met bijvoorbeeld eikenblad maken, dan heb je echt engelengeduld en het is ook niet zo simpel. Ik zal dat niet doen, want de tijd die dat kost steek ik liever in de bouw van een schuurtje of een voertuig ;) Ooit wel een wilg gemaakt met wat blad erin, maar die kijkt nog kaal :mrgreen:

Mvg,

Vincent
The devil is in the detail!
Anne de Jong
Berichten: 229
Lid geworden op: 23 dec 2007 15:50
Locatie: Ouderkerk aan den IJssel Z-H

Re: Sd Kfz 10/5 (Demag D7) Arnhem 1944

Bericht door Anne de Jong » 20 aug 2019 16:32

Hoi Vincent,

Tof! Volg je eigenlijk sinds je Russische schuurtje met haarlak methode of zonder maar wel heel mooi dat effect iig. Voorkeur voor Duits, maar Market Garden idee was ook heel tof. En deze dus ook..
Wat mij dan wel een beetje opvalt is e.e.a. wel heel netjes is. Ik snap je voorkeur en stijl, Marijn van Gils en in mindere mate Roger Hurkmans dat ook, maar subtiel zetten die alles toch in het kader van een stabiele naargeestige sfeer die oorlog toch ook wel eigen is. Misschien nog iets met een andere airborneset, die van Miniart met die POW's bv. met Hornet hoofdjes (helmen Italeri US conversion @ Eric Gideonse) Als een soort groter kader, zeg maar, al zijn die Duitsers (ook) Luftwaffe personeel in die set.

Vriendelijke groet,

Anne

Ps: heb ik eventueel nog wel zo'n vierkante box voor 4 20mm magazijnen van Tamiya voor je.
Zeg het met...........1/35 figuren :)
Plaats reactie