Halbketten-Fahrzeuge des deutschen Heeres 1909-1945.

Welke boeken heb je en wat vindt je ervan?
En een goede film of documentaire gezien? Vertel het hier svp

Moderators: Richard Cramer, Jan Peters, Richard Polderman

Plaats reactie
Eric Vogel
Lid van de Twenot
Lid van de Twenot
Berichten: 101
Lid geworden op: 17 feb, 2004 16:07

Halbketten-Fahrzeuge des deutschen Heeres 1909-1945.

Bericht door Eric Vogel » 10 jun, 2007 11:17

Onlangs het boek " Halbketten-Fahrzeuge de deutschen Heeres 1909-1945" gekocht.Deel 6 uit de serie militarfahrzeuge van Walter J.Spielberger.

Gekocht bij de Lancier in Gouda.
43 Euro.

Het boek begint met een overzicht van de ontwikkeling van de halftracks van 1890 tot 1919.Veel foto's uit de begintijd afgewisseld door tekst(alles in het duits),bijzonder zijn de foto's van de voertuigen van voor en tijdens de eerste wereld oorlog.Op een vd foto's is te zien dat ipv voorwielen een soort van skies werden gebruikt die dmv kettingen werden bestuurd.

Vervolgd wordt er met de ontwikkeling van de verschillende standaard types,van de Sd.kfz 6 t/m 9 en gelijk hieraan de vele uitvoeringen die er van zijn gemaakt waaronder de halftracks die speciaal gebouwd zijn rondom de lancering van de V2.

Door het hele boek heen staan prachtige technische tekeningen met maatvoeringen.
Op een viertal pagina' staan kleuren tekeningen van diverse halftracks.

Een ander hoofdstuk haalt de ontwikkeling aan van de "kleinere" halftracks zoals de bekende Kettenkraftrad en andere kleine halftracks die soms wat kermisachtig overkomen.

Het laatste gedeelte bestaat geheel uit de ontwikkeling van de Sd.kfz 251.
Beginnend met technische tekeningen tot en met gedetailleerde foto's van het interieur met uitleg van de diverse onderdelen.Uitgebreid aandacht wordt er gegeven aan de vele types,waaronder ook voertuigen die niet in gebruik zijn genomen,dit alles aangevuld met foto's van testritten.

Een tweetal foto's aan het eind van het boek: van een van de laatst ontwikkelde RSO's: een Waldschlepper,volgens het onderschrift een van de laatst ontwikkelde halftracks,
op de volgende pagina een zijaanzicht van een Jagdpanzer 38,omgebouwd voor de infanterie.

Het laatste hoofdstuk bestaat uit de een technisch overzicht van 48 halftracks,zoals bijvoorbeeld type motor en maatvoeringen.

Zoals meerdere boeken uit deze serie is ook dit boek weer goed verzorgd, begeleidingstekst is duidelijk, technische tekeningen en prachtige foto's.

Groeten
Eric
Plaats reactie