Met het vizier op het oosten

Voor het on-line uitwisselen van algemene informatie, modelbouwtechnische vragen en contacten.

Moderators: Richard Cramer, Jakko Westerbeke, Richard Polderman, Jan Peters

Plaats reactie
Kees Blijleven
Bestuur Twenot
Bestuur Twenot
Berichten: 56
Lid geworden op: 01 mar 2004 20:46
Locatie: Heiloo

Met het vizier op het oosten

Bericht door Kees Blijleven » 20 jul 2018 14:27

Met het vizier op het Oosten beschrijft vanaf de oprichting in 1957 tot het mobilisabel stellen eind 1975 de niet eerder onderzochte geschiedenis van ooit het grootste bataljon van de Koninklijke Landmacht: 102 Verkenningsbataljon. Deze cavalerie-eenheid maakte tijdens het dieptepunt van de Koude Oorlog deel uit van 121 Lichte Brigade die van 1960 tot in 1963 op de Noord-Duitse laagvlakte was gelegerd, de oorlogsbestemming van deze huzaren.
Archiefonderzoek en interviews met smaakmakers uit de achttien jaren van het bestaan van 102 geven een indringend beeld over de uitdagingen en ontberingen van deze huzaren in ’t Harde, la Courtine en Hohne. In dit boek komen ook uitgebreid commando`s aan het woord die deel uitmaakten van 121 Lichte Brigade.

Met het vizier op het Oosten is geschreven door Jacques Bartels en Maurice Göttgens, beiden geen onbekenden in de wereld van de Cavalerie. Het rijk geïllustreerde boek, met een voorwoord van de directeur van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie, telt zo’n 200 pagina`s in een harde kaft. De verwachting is dat Met het vizier op het Oosten tussen de 20 en 30 euro gaat kosten, exclusief verzendkosten.

Aangezien we de oplage en prijs nog moeten bepalen vernemen we graag of u belangstelling voor het boek zou hebben. Het verschijnt op 17 oktober 2018 tijdens de reünie van 102 op de Bernhardkazerne te Amersfoort.

Stuur een mail naar jac.bartels@planet.nl, dan houden we u op de hoogte wanneer het boek op de markt komt en hoe u het kunt verkrijgen.
Met het vizier op het oosten.PNG
Met het vizier op het oosten.PNG (71.31 KiB) 1041 keer bekeken
Kees Blijleven
Twenot Bestuur
Gert Mons
Berichten: 256
Lid geworden op: 27 feb 2004 09:42
Locatie: Naarden

Re: Met het vizier op het oosten

Bericht door Gert Mons » 22 aug 2018 11:40

Ik heb inmiddels informatie ontvangen dat het boek €27,50 plus €7,50 verzendkosten gaat kosten.
Gert
Kees Blijleven
Bestuur Twenot
Bestuur Twenot
Berichten: 56
Lid geworden op: 01 mar 2004 20:46
Locatie: Heiloo

Re: Met het vizier op het oosten

Bericht door Kees Blijleven » 26 aug 2018 15:39

Lectori Salutem!

Op 20 juli verscheen de vooraankondiging van het ter gelegenheid van de reünie van 102 Verkenningsbataljon en 121 Lichte Brigade op komende 17 oktober te verschijnen boek Met het vizier op het Oosten.

Ik verzocht u toen kenbaar te maken of u geïnteresseerd zou zijn dit boek te willen aanschaffen. Deze inventarisatie van belangstellenden leverde dermate veel positieve reacties op dat wij als auteurs de volgende stap durven te maken, namelijk de volgende maand de opdracht te geven het boek in een beperkte oplage te laten drukken. Hieronder kunt u lezen hoe u verzekerd kan zijn van een eigen exemplaar. U leest daarin ook dat uw naam opgenomen kan worden in de Lijst van Intekenaren wanneer u vóór 10 september a.s. hebt besteld en betaald.

Dit bericht met de bijlage is dus duidelijk bedoeld om aan te geven hoe u kunt bestellen. Ik vraag u ook bij de betaling heel duidelijk uw naam- en adresgegevens te vermelden. Sommigen hebben dat in hun reactie naar mij al gedaan, maar sommigen ook niet. Voor alle duidelijkheid, mijn eerste bericht was een belangstellingsregistratie, dit bericht geeft informatie hoe u bestellen kunt. U helpt ons auteurs zèèr wanneer u de ‘richtlijnen tot bestellen’ volgt.

Het rijk geïllustreerde boek kost € 27,50 De verzendkosten binnen Nederland bedragen € 7,50 Het totaal bedrag van € 35 over te maken op bankrekening NL62 INGB 0668 4783 81 ten name van M.P.M. Göttgens te Zoetermeer. De BIC code is INGBNL2A. Bij betaling gaarne adresgegevens vermelden, eventueel ook de gewenste titulatuur voor lijst intekenaren
Aangezien dit boek zonder enige subsidie tot stand is gekomen, is vooruitbetaling gewenst. Diegenen die vóór 10 september het verschuldigde bedrag hebben overgemaakt, worden op volgorde van binnenkomst vernoemd in de lijst van intekenaren achter in het boek.
Reünisten van 102Verkbat / 121 LtBrig en KCT kunnen hun bestel¬de (en betaalde) exemplaren op de reünie van 17 oktober a.s. te Amersfoort ophalen.
Voor meer informatie over bestellingen uit het buitenland mail naar jac.bartels@planet.nl

Met opgewekte groet, mede namens Maurice,
Jacques A.C Bartels
Kees Blijleven
Twenot Bestuur
Gebruikersavatar
Rob Landsbergen
Lid van de Twenot
Lid van de Twenot
Berichten: 401
Lid geworden op: 27 feb 2004 00:39
Locatie: Bennekom

Re: Met het vizier op het oosten

Bericht door Rob Landsbergen » 03 sep 2018 12:53

Exemplaar besteld!
Plaats reactie