prive 3D printer + mooie Daf

Niels Henkemans

Lid van de TWENOT
Geen nieuws voor mensen die een beetje bekend zijn met 3D printers ;) Deze prijscategorie is wat mij betreft nog steeds niet echt 'thuisprinter' te noemen. Maar we komen in de buurt. Er zijn al zat kleine bedrijfjes die dit type machine gebruiken. Zijn ook bekend als jewelry printers.
Dit type printer heeft trouwens ook z'n beperkingen. De print-ondersteuningen maken het moeilijk echt kleine onderdelen 'lost' te printen. In kleinere schalen kan je min of meer complete modellen in een stuk printen. Voor 1:35 ligt dat een stuk ingewikkelder.
Paar mooie voorbeelden kan je hier vinden: https://www.facebook.com/pg/Panzerconcepts/photos/?ref=page_internal en https://www.facebook.com/pg/reedoakmodels/photos/?ref=page_internal

Op dit moment is de grootste uitdaging 3D printen in goede kwaliteit betaalbaar te krijgen voor 1:35 en grotere schalen. Een groot deel van de miniaturen-markt bestaat uit kleine modellen. Die zijn redelijk voordelig te printen. Dat lijkt op dit moment als een grote rem te werken voor het verlagen van de kosten. Shapeways heeft onlangs zelfs de prijzen daarvan omhoog geschroefd. :nouja:
 
Bovenaan