Mijn projectjes ; update 2014-04-24

Niels Henkemans

Lid van de TWENOT
Hallo iedereen, ik wil voorstellen dat iedereen die mee wil doen aan deze 'group-build' een topic opent. Daarin kan je meteen je eerste ervaringen delen (met of zonder foto's) en kan iedereen leren van wat wel en niet lukt.
Als je eenmaal wat ervaring hebt opgedaan, lijkt het me leuk dat je een onderwerp kiest waar je aan gaat werken en dat laat zien. Mocht je geen inspiratie hebben dan kan je ook altijd oefenen door een model (die hebben we allemaal) te gebruiken om digitaal na te bouwen. Het voordeel is dat je maten allemaal al hebt. Zelf ben ik ooit hiermee begonnen:

Goede manier om 3D te leren denken en de mogelijheden van SU te leren kennen. Oh ja, SU is inmiddels alleen maar beter en makkelijker geworden. :D

 

Niels Henkemans

Lid van de TWENOT
Re: Open je eigen topic!

Nog wat inspiratie plaatjes. Ik zal hier binnenkort ook nog een paar oude projecten toevoegen.

DIt is dus wat allemaal kan met SU, maar dan haal je zo'n beetje het uiterste uit het programma. Heel veel van dit ontwerp is handwerk en dat kost veeeeel tijd omdat standaard SU trucs niet werken.

Dit is m'n bijna complete H39. Paar luiken, bevestgingspunten en wat losse details en dan is de buitenkant compleet.De voorloper van de H39, de H35. Voordeel van het Franse ontwerp was dat alle modules met bouten aan elkaar bevestigd waren. Daardoor was het technisch mogelijk om achteraf van een H35 dus een H39 te maken. Tekentechnisch hoef ik dus ook alleen een paar modules aan te passen. :cool:

 

peter van dijk

Lid van de TWENOT
Re: Open je eigen topic!

Zeer fraai Niels !
Leuk om bij mezelf te merken dat ik nu anders aankijk tegen zo'n 3D plaatje.
Ik begin onmiddelijk naar de basisvormen te zoeken en te bedenken hoe ik ze zou modelleren ;)

groetje
 

Niels Henkemans

Lid van de TWENOT
Re: Open je eigen topic!

Bedankt Peter.

De koepel met interieur is inmiddels bij Radek gearriveerd. Geen idee of deze Facebook link werkt, maar het valt te proberen:
klik

Deze werkt zeker:
http://radedtzky.blogspot.nl/2013/05/3d-printed-renault-r35-conversion-ets35.html
 

Niels Henkemans

Lid van de TWENOT
Re: Open je eigen topic!

Ter inspiratie:
http://www.twenot-forums.nl/viewtopic.php?f=3&t=26975&start=20#p265358
(In het geval iemand de post in het fotoalbum gemist heeft ;))
 

Niels Henkemans

Lid van de TWENOT
Wat zeggen ze ook alweer over de laatste loodjes....

Het lange SA-38 kanon is een nachtmerrie door het tekort aan betrouwbare info. Er was één voordeel: ik weet al waar het in moet passen :cool:
Kanon is nog niet printklaar maar al wel zo ver dat het nu tijd is voor een nieuwe plaatjeZal binnenkort ook wel wat screenshots van het tekenen-op-een-foto laten zien. Voor het kanon heb ik er zelfs vijf(!) gebruikt.

Betere render volgt nog, ben overgestapt op andere software. Werkt prima, maar ben nog even aan het puzzelen.
 
Bovenaan