[Herman] 15CWT C60S

Herman Haverhals

Lid van de TWENOT
Ook mijn eerste pogingen op dit gebied..
Wel wennen en laat ik maar met iets simpels beginnen..Voor deze ombouw gaan ik een Nieuw Bak maken

Achterklep, Hydraulisch systeem, Extra Kist en het reservewiel constructie moet anders
Ook ga ik het frame opnieuw teken in SU.

Nu wat issue waar ik tegenaan loop.
Het Hydraulisch systeem bestaat uit verschillen secties en loopt Taps toe voor elke sectie. Hoe doe je dit in SU (wil het wel werkend hebben)
Tevens heeft iemand betere tekeningen van de laadklep met name de ophanging. Kan ook op internet weinig vinden over dit voertuig...

Hoe kan je de individuele onderdelen met elkaar testen (voor fit)
 

Niels Henkemans

Lid van de TWENOT
Hallo Herman, lijkt me een leuk project. Mocht je het uiteindelijk laten printen, houd er dan wel rekening mee dat je misschien de wanden los kan laten printen. Daarmee kan je de hoeveelheid schoonmaakwerk sterk beperken. Meer daarover leg ik later wel uit.
De makkelijkste manier om dat te doen is door van de wanden van je bak 'Components' te maken. Als de zijkanten alleen maar gespiegeld zijn hoef je op die manier ook maar een wand te bewerken.

Zelf gebruik ik ook veel components omdat je daarmee de 'fit' kan testen, zonder dat de onderdelen digitaal aan elkaar gaan 'plakken'. Animeren (het in samenhang laten bewegen van onderdelen) kan eigenlijk niet in SU, je zal dat dus handmatig moeten doen. Zelf breng ik vaak extra lijnen aan door de scharnierpunten die uitsteken t.o.v. de component. Aan het einde van de lijnen zet ik dan een cirkel met een kruis. Die gebruik ik om het onderdeel te laten draaien. Deze hulplijnen en vlakken laat ik gewoon in de comonent staan totdat het tijd is om het model klaar te maken voor het 3D printen.
Om te zien of de onderdelen onderling passen kan je de knop 'Section plane' gebruiken, daarmee kan je doorsnedes bekijken en zie je of de onderdelen passen. Dit kan lastig zijn in het begin, dus laat maar weten als je vragen hebt.

Heb je foto's van de hydraulische onderdelen? Dan kan ik wat makkelijker zien waar je tegenaan loopt.

Succes!
Niels
 

peter van dijk

Lid van de TWENOT
Hoi Herman, ook al plannetjes zie ik. Leuk man !

Je vroeg hoe je iets taps kunt maken.

Nou, zo :


Succes !

mazzels ;)
 

Herman Haverhals

Lid van de TWENOT
Niels Henkemans zei:
Hallo Herman, lijkt me een leuk project. Mocht je het uiteindelijk laten printen, houd er dan wel rekening mee dat je misschien de wanden los kan laten printen.
@Niels; goeie tip, maar los het 'plak/fit' probleem op. Ik begreep dat je niet kleiner kan dan 30 100/35 (0,3mm). Werk je dan met pas balkje of pas pinnetjes? Heb je een voorbeeldje?
Niels Henkemans zei:
De makkelijkste manier om dat te doen is door van de wanden van je bak 'Components' te maken.
@ Niels; gaan we dus doen in versie 3
Niels Henkemans zei:
Heb je foto's van de hydraulische onderdelen? Dan kan ik wat makkelijker zien waar je tegenaan loopt.
Beantwoord door Pierre...

@Peter; thanks zo kunnen we weer verder.

Herman
 
Bovenaan